Creteprint


Bekijk hier binnen 1 minuut

Wat is creteprint/printbeton?

Creteprint is een bestratingsmethode op basis van (gekleurd) beton waarin patronen aangebracht worden. Deze ideale bestrating blijft onkruidvrij, is vandalisme bestendig, kan plaatselijk niet verzakken en is in vele kleuren, patronen en vormen te maken. Creteprint kan worden gebruikt voor terrassen, tuinpaden, maar ook voor oprijlanen en in de wegenbouw. Denk hierbij aan rotondes, rammelstroken en verkeersgeleiders. Creteprint is een bestrating die zich al jarenlang heeft bewezen in duurzaamheid.

 

Hoe komt een dergelijke bestrating tot stand?

Na het voorbereiden van de ondergrond, plaatsen we waar nodig bekisting, leggen wapening en storten het beton. Na het verdichten en afvlakken wordt het beton samen met de kleur dichtgeschuurd waarna een van de print technieken, folie-, stencil- of lossingsprint. kan worden aangebracht. Als de beton voldoende is uitgehard wordt de vloer gelakt om verkleuring door UV straling en te snelle uitdroging te voorkomen. Deze hoogwaardige lak zorgt ervoor dat de vloer jarenlang mooi blijft.

 

Onderhoud

De creteprint vloer gecombineerd met onze hoogwaardige lak is vrijwel onderhoudsarm en is makkelijk te reinigen met een hogedrukspuit. Omdat niet alle kleuren tijdloos zijn hebben wij een renovatiemix ontwikkeld. Deze hoogwaardige renovatiemix kan zonder de gehele vloer te vervangen, de vloer voorzien van een nieuwe gekleurde toplaag. Eventuele slijtage of schade kan in één werk gang worden hersteld.

 

Afbeeldingen creteprint

Soorten creteprint

FOLIEPRINT

De folieprinttechniek wordt toegepast nadat het beton is gestort, ingeschuurd is met een gekleurde slijtlaag en afgedekt met een folie. De slijtlaag zorgt voor een harde en kleurvaste toplaag.

Lees meer...
 

LIQUIDPRINT

Bij het aanbrengen van betonprint met vloeistof wordt gebruik gemaakt van kunststof mallen in plaats van stalen mallen zoals bij folieprint.

Lees meer...
 

STENCILPRINT

Stencilprint is een afwerksysteem voor het verfraaien van bestaand of nieuw beton en wanden. Het materiaal bestaat uit polymeer en gemodificeerde cementgebonden mortel. Er is een ruime keus in kleur en figuratie. Het eindresultaat levert een kleurechte antisliplaag.

Lees meer...
 

ECOSTAIN

Eco stain is een watergedragen product dat beton kleurt. Het is een milieuvriendelijk product zonder toegevoegde chemicaliën. Een speciale voorbehandeling zorgt ervoor dat de Eco Stain reageert met het beton.

Lees meer...