Liquidprint techniek


Onderhoudsarm in vele vormen en kleuren

  • slider
  • slider
  • slider
  • slider

Creteprint - Liquidprint

Bij het aanbrengen van betonprint met vloeistof wordt gebruik gemaakt van kunststof mallen in plaats van stalen mallen zoals bij folieprint.
Nadat het beton is gestort en voorzien van een gekleurde slijtlaag, wordt deze ingespoten met een vloeistof. De vloeistof moet voorkomen dat tijdens het printen de printmallen verkleven met het beton. Door het toepassen van “highlighting” kan, na het aanbrengen van de print, er een accentkleur aan de vloer worden gegeven.

Door de vloer na het printen  te behandelen met Eco Stain is het mogelijk om verschillende kleurtinten aan te brengen in het beton. Door de verscheidenheid en intensiteit van de kleuren is het mogelijk de vloer een bijzondere, natuurlijke uitstraling te geven. In totaal zijn er momenteel 29 kleuren beschikbaar.

Afbeeldingen Liquidprint

 

Projecten liquidprint

Amsterdam 1, creteprintverharding aangebracht in openbare ruimte op een parkeerdek bij een appartementencomplex. Eveneens zijn er in het werk gestorte trappen gemaakt. Als alternatief voor dure en kwetsbare natuursteen is een creteprint betonverharding aangelegd met een granietstructuur in de kleur grijs. Door het gebruik van een donkere highlight is meer nuance in de verharding aangebracht.

Cijfers
Oppervlakte 1.700 m2

Opdrachtgever
Donker Groen bv

Amsterdam 2, creteprintverharding aangebracht in openbare ruimte op een parkeerdek bij een appartementencomplex. Eveneens zijn er in het werk gestorte trappen gemaakt. Als alternatief voor dure en kwetsbare natuursteen is een creteprint betonverharding aangelegd met een granietstructuur in de kleur grijs. Door het gebruik van een donkere highlight is meer nuance in de verharding aangebracht.

Cijfers
Oppervlakte 1.700 m2

Opdrachtgever
Donker Groen bv

Dalen, Rondom een vrijstaande woning  terrassen met granietstrucuur aangebracht in de kleur grijs met highlighter in de kleur zwart.

Cijfers
Oppervlakte 80 m2

Opdrachtgever
De Roo

Lettelbert, rondom de verbouwde boerderij is een onderhoudsarme verharding aangebracht met hout- en klinkerpatroon. Door het aanbrengen van highlights is er een rustiek effect gecreerd.

Cijfers
Oppervlakte 80 m2

Opdrachtgever
De Roo

Schoonoord, aan het zwembad is een gesloten creteprint verharding aangebracht met houtstructuur.

Cijfers
Oppervlakte 130 m2

Opdrachtgever
Particulier

Westerbork, creteprintverharding  in  rammelstrook rotonde en middengeleiders. Als alternatief voor natuursteenkeitjes zijn de middengeleiders  in het centrum van Westerbork voorzien van creteprint met een waaiermotief. Door het gebruik van een donkere highlighter is er een “antiekeffect” aangebracht. De rotonde is voorzien van gele beton en geprint met cobblestone motief

Cijfers
Oppervlakte 720 m2

Opdrachtgever
Bastiaan infra BV