Folieprint techniek


Onderhoudsarm in vele vormen en kleuren

  • slider
  • slider
  • slider
  • slider

creteprint - folieprint

Folieprint wordt toegepast nadat het beton is gestort, is ingeschuurd met een gekleurde slijtlaag en afgedekt is met een folie. De slijtlaag zorgt voor een harde en kleurvaste toplaag.
In het begin van het uithardingproces, de plastische fase, drukken we met speciaal ontwikkelde mallen de figuratie in het oppervlakte van het gekleurde beton.

Afhankelijk van uw wens kan deze print diep of ondiep worden uitgevoerd. Soms is het nodig om dilatatievoegen aan te brengen. Deze voegen kunnen in het patroon worden weggewerkt.

Nadat het beton is uitgehard wordt een coating aangebracht tegen uitdroging van het beton. Deze coating gaat verkleuring door uv stralen tegen, verhoogd de slijtvastheid en zorgt ervoor dat de Creteprint er jaren perfect uit blijft zien.

Afbeeldingen Folieprint

 

Projecten folieprint

Centrale As, aanbrengen gestorte rotonde- en geleidebanden ten behoeve van kruisingen en rotonden langs het gehele tracé van de Centrale As tussen Garijp en Dokkum. In zowel de rammelstroken van de rotondes als in de verhardingen van de middengeleiders is door Cimitec creteprint aangebracht.

Cijfers
Lengte rotonde en geleide band  1.770 m1
Oppervlakte creteprint 2.098 m2

Opdrachtgever
Wegenbouwmaatschappij J.Heijmans BV / Haarsma Weg & Infra

Drachten, aanbrengen gestorte geleideband en creteprint voor de reconstructie van rotondes en middengeleiders aansluiting N31- N369

Cijfers
Oppervlakte creteprint 800 m2
Lengte rotonde en geleideband  470 m1

Opdrachtgever
Bam Wegen BV

Haulerwijk, de in de oprit bestaande natuursteen vervangen met creteprintpatroon Sandstone/Bathstone.

Cijfers
Oppervlakte  ca. 40m2

Opdrachtgever
Particulier

Koudum, aanleg terras en oprit type  European fan, Cobbelstone. Rondom een vrij staande woning  terrassen aangebracht in de kleur geel en oprit in de kleur antraciet

Cijfers
Oppervlakte 950m2

Opdrachtgever
Particulier

Rolde, aanbrengen diverse betonverhardingen waaronder gestorte geleide RWS band 400 x 400 mm, creteprint als rammelstrook van rotondes en in middengeleiders en bushaltes ten behoeve aansluiting N 33 - N376

Cijfers
Oppervlakte creteprint 675 m2
Oppervlakte bushaltes 120 m2
Lengte getrokken band 175 m1

Opdrachtgever
Combinatie “poort van Noord” (Bam Wegen BV)

Warns, aanleg terras en oprit type Random Slate. Rondom een vrijstaande woning  terrassen aangebracht in de kleur rood/zwart en de oprit in de kleur grijs/zwart

Cijfers
Oppervlakte 465m2

Opdrachtgever
particulier

Wolvega, aanbrengen diverse  betonverhardingen  ten behoeve van de aansluiting A32 – N351. Creteprint als rammelstrook van de rotonde en verharding van de middengeleiders. Deze beton is voorzien van bruine kleurstof en de toplaag ingeschuurd met een gekleurde slijtlaag.

Cijfers
Oppervlakte creteprint 320 m2
Lengte getrokken band 250 m1

Opdrachtgever
Roefofs Wegenbouw BV